Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Få nu ryddet op

Få nu ryddet op

sagde to de damer

Annonce

Vi besøgte gode venner for et stykke tid siden i deres nye lejlighed.

De er flyttet fra et stort hus i udkanten af byen til en noget mindre lejlighed midt i byen. Lejligheden ligger på fjerde sal med udsigt over byens tage. Det var en overraskende god udsigt, hvor man ser byen fra en helt anden vinkel.

De har fået indrettet sig virkelig godt med nye møbler, der passer til lejlighedens størrelse - i det hele taget let og luftigt - og der manglede ingenting.

Gode råd fra nogen som har prøvet det før

I aftenens løb kom vi ind på det med at få ryddet op i alle sine ting, og det er virkelig min svage side.

Jeg har mine forældres møbler stående i kælderen, vi har mange hundrede bøger i kælderen, mapper med lykønskningskort fra festlige lejligheder både fra os selv og vores forældre, hundredevis af opskrifter samlet gennem årene, gamle postkort, børnenes tegninger og sjove lerfigurer - og jeg kunne blive ved.

Jeg kan faktisk godt se det - det skal jo ud. Det skulle have været gjort forlængst, men nu kan vi ikke slæbe det videre i vores liv. Det fylder simpelthen for meget både fysisk og mentalt.

De to damer, som var i selskabet, gav mig et par godt råd: “Få nu ryddet op i god tid, inden I eventuelt skal flytte til noget mindre - start med en enkelt skuffe”.

Forskellig tilgang til oprydning

Der er lidt forskellige tilgange til, hvordan man skal gribe sin oprydning an.

Damerne, som har prøvet det før, foreslog at begynde med en enkelt skuffe, mens Marie Kondo, som er en kendt oprydningsguru, har en anderledes tilgang. Hun mener nemlig, at man skal rydde op efter kategori og ikke efter rum, man skal sige pænt tak til det, der smides ud og kun beholde de ting, der vækker glæde,

Marie Kondo har skrevet en skøn bog, der hedder “Magisk Oprydning”, som giver opskriften på en simpel, effektiv metode, der skaber plads til det du elsker.

Jeg har selv investeret i bogen, men jeg kan selvfølgelig ikke finde den 😏

Så, jeg tror nu, at jeg starter med en enkelt skuffe.

Weekend

Weekend

Her finder du hudplejemidler med dokumenteret effekt

Her finder du hudplejemidler med dokumenteret effekt