Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Dit helbred er din skat - pas på den

Dit helbred er din skat - pas på den

Invester i livet

Engang imellem trænger man til at blive nulstillet - ligesom computeren.

Jeg føler, at det er nu, for mit vedkommende.

Skavankerne står i kø side om side med de ekstra Corona kilo, der er kommet på sidebenene. Jeg har ondt i hele kroppen og sover ikke så godt om natten, som jeg har gjort tidligere.

Jeg er blevet optaget af, hvad kosten kan gøre for kroppen, og jeg har derfor tilmeldt mig Alkaline Institutes Cleanse program. Her lærer du med enkle metoder at vedligeholde kroppens naturlige syre-base-balance, som er så vigtig for vores celler. Du får viden om, hvad der skal til, for at du opnår en hurtig og vedvarende effekt - helt naturligt, uden at være på diæt eller kur.

Fremtidstanker

Jeg har investeret i kurset og på den måde i livet. Jeg er lige nu i seniortiden, og jeg har brug for at styrke min krop og mit immunforsvar, så jeg ubesværet kan gå alderdommen i møde. Jeg håber, at jeg på Cleanseforløbet kan få nulstillet min krop og stille og roligt få bygget en sundere livsstil op - uden at være fanatisk. Livet handler jo om at leve og nyde uden at undvære - der skal være balance.

What - opstart fredag?

Det værste for mig er, at Cleanse programmet startede fredag og 10 dage frem. Fredag er min absolutte favoritdag og indeholder altid ekstra lækker mad - læs kød - og et par gode glas vin.

Programmet starter med 3 dages Pre Cleanse, hvor man stille og roligt starter op med den basiske kost. Fra dag 4 - 10 er kosten helt flydende - og det er altså grøntsager, vi snakker om her.

Jeg er fast besluttet på at gennemføre de 10 dages Cleanse - og nu er jeg i gang.

Mine oplevelser med Pre Cleanse

Dag 1

Dagen starter med et glas vand og en grøn smoothie af friske bladgrøntsager. Den har jeg nu haft på menuen gennem længere tid, men altid efterfulgt af et stykke hjemmebagt rugbrød. Det var der ikke noget af i dag. Heldigvis er det tilladt at drikke kaffe - endnu - det er meningen, at jeg skal trappe ud af koffeinen i løbet af de næste par dage. Klokken 10 er jeg sulten, men nøjes med at tage et glas vand.

Grøn smoothie klar til at drikke lige om lidt

Grøn smoothie klar til at drikke lige om lidt

Godmorgen smoothie

Godmorgen smoothie

Jeg brugte lidt tid om formiddagen på at snitte salaten til frokosten, så jeg ikke fristes til at springe over noget, når sulten melder sig.

Det er altså mærkeligt, at man ikke engang kan tage et stykke frugt, men det er altså ikke tilladt efter planen.

Frokosten var virkelig en god oplevelse. Den friske grønne salat indeholdt mange smagselementer og persilledressingen, som blev hældt over var overmåde lækker.

Frisk og lækker frokostsalat med lynstegte asparges

Frisk og lækker frokostsalat med lynstegte asparges

Fredag eftermiddag uden snack eller et lille glas vin? Det var ikke nemt. Jeg valgte at lave en bærsmoothie og tillod mig en ekstra kop kaffe til at holde gejsten oppe. Glæder mig allerede til suppen senere.

Vi spiste tidligt, for sulten gnavede. Menuen var som sagt suppe.

Denne her suppe duftede fantastisk og smagte helt forrygende. Tænk at mad kan være så enkel og smage så godt

Denne her suppe duftede fantastisk og smagte helt forrygende. Tænk at mad kan være så enkel og smage så godt

Suppen smagte overraskende godt og blev endda godkendt af gemalen

Suppen smagte overraskende godt og blev endda godkendt af gemalen

Dag 1 på Pre Cleanse er forbi

Godt gået, hvis jeg skal sige det selv, for det er virkelig en chok detox for min krop. Jeg er smådeprimeret og sulten. Jeg er spændt på, hvordan jeg sover i nat, og hvad morgendagen bringer.

Dag 2

Jeg har sovet dårligt i nat. Min søvnapp fortæller mig, at kvaliteten af søvnen er 73 % - og sådan føles det også. Jeg vågnede træt og med hovedpine.

Startede dagen et glas vand og samme grønne smoothie som i går.

Jeg havde succes med at foodpreppe frokosten i går, inden jeg blev for sulten, så successen blev gentaget i dag.

Jeg er vild med de lækre saucer som er en del af Alkaline mad

Jeg er vild med de lækre saucer som er en del af Alkaline mad

Dejlig, mættende frokostsalat

Dejlig, mættende frokostsalat

Aftensmaden var i dag en proteinsalat. Faktisk en lækker lille ret - de stegte søde kartofler var lige prikken over i’et - sammen med den lækre sauce.

Uhm…. jeg kan mærke, at det faktisk er dejligt ikke at spise et stort måltid om aftenen. Men hold nu op, hvor jeg savner et eller andet her lørdag aften. Jeg er overrasket over, hvor afhængig jeg egentlig er af mad. Nu skal jeg bare holde ud - 8 dage igen.

Lækker, mættende aftensmad

Lækker, mættende aftensmad

Jeg har snydt

Jeg kan lige så godt erkende - jeg snød og tog et glas rødvin lørdag aften, men kun ét.

Dag 2 på Pre Cleanse er forbi

På trods af en enkelt udsætter lørdag aften er jeg godt tilfreds med min egen indsats. Jeg ser frem til en god nats søvn, så jeg kan være klar til en ny sund dag - sidste dag Pre Cleanse - og så går det løs

Dag 3

Jeg har sovet godt i nat. Min søvnapp viser 100 % kvalitetssøvn, og det kan jeg mærke. Vægten viser minus 300 g - YES - jeg er klar til en ny dag på Pre Cleanse.

Dagen er startet med samme grønne basiske smoothie som de øvrige dage. I dag skal jeg skære helt ned på kaffen, for i morgen er det slut de næste 7 dage.

Frokosten i dag bestod af restesalat med lidt friske asparges.

Fyldig frokostsalat af rester

Fyldig frokostsalat af rester

Aftenmenuen var en lækker bønnesalat med min favorit nemlig stegte, søde kartofler. Jeg lavede en ekstra portion mandelsauce - en sauce jeg er blevet helt afhængig af. Den smager så godt og giver så mange sunde fedtstoffer til din krop. Rigtig godt alternativ til den fede bearnaise.

Fyldig bønnesalat

Fyldig bønnesalat

Dag 3 på Pre Cleanse er forbi

Jeg har ikke været så panisk i dag og har stadig motivationen. Er dog lidt bekymret for, hvordan jeg skal klare de næste 7 dage kun på flydende kost - og uden kaffe. Jeg prøvede noget tøj, som jeg ikke har kunnet passe længe - det kan jeg stadig ikke, så ….. move on - i morgen går jeg ind i total Cleanse

Find en skat

Find en skat

Menneskets bedste ven - farvel

Menneskets bedste ven - farvel